DSC’65 en SC Balkbrug in evenwicht

Schoonebeek en Sleen delen de punten
11 oktober 2021
Hoogeveen met ruime cijfers langs SDO: 0-6
11 oktober 2021

DSC’65 en SC Balkbrug in evenwicht

DSC’65 is er niet in geslaagd om ook de tweede wedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. In eigen huis moest het de punten delen met een fel en stug Balkbrug. De wedstrijd was niet bepaald een lust voor het oog. Aan het eind moest iedereen toegeven dat het 1-1 gelijkspel uiteindelijk de beste weergave was van de verhoudingen.

Op het eigen sportpark De Hoop in Dalerveen had DSC’65 het thuispubliek  uiteraard graag een tweede overwinning voorgeschoteld, maar de ploeg van oefenmeester Jordy Boer stuitte op een fanatiek en strijdvaardig Balkbrug. De gasten uit Overijssel lieten vanaf minuut 1 blijken zich niet neer te leggen bij de snode plannen van de thuisploeg. Balkbrug jaagde veelvuldig door en DSC’65 probeerde daar onderuit te voetballen. Dat lukte maar mondjesmaat, waardoor zich een duel ontspon waarin veel kilometers werden afgelegd die uiteindelijk maar zelden leidden tot grote kansen over en weer.

DSC-doelman Dennis Schiphorst Haalweide keerde een paar keer een schot van afstand relatief eenvoudig. En aan de andere kant zag Arnoud ter Bruggen een inzet naast gaan. Vlak voor rust was de beste kans voor DSC’65 voor Jasper Bunskoek, die de doelman met een boogballetje wist te verschalken maar het leer langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

Na rust bleven de verhoudingen ongewijzigd en dat gold ook voor het spelbeeld dat op en neer golfde. De ban werd uiteindelijk gebroken door de thuisploeg. Na goed doorjagen in de aanval bij DSC’65 kwam de bal via via bij Stijn Keen terecht. Hij wist de bal op zo’n 25 meter van de goal klaar te leggen voor Arnoud ter Bruggen. Die besloot met een prachtig schot in de kruising het publiek eindelijk te trakteren. 

De voorsprong was helaas voor de Dalerveners maar van korte duur. Met enig fortuin – een van richting veranderde vrije trap – kreeg Balkbrug plotseling een uitgelezen kans op de gelijkmaker in een overtalsituatie. Dat cadeautje werd met veel genoegen uitgepakt door de gasten.

Die goal zorgde ervoor dat de oude stellingen weer werden ingenomen. De minuten van plezier zaten er duidelijk op en al worstelend knokten de ploegen zich naar het eindsignaal. De wil om te winnen was er wel, maar kansen bleven uit. De puntendeling was dus uiteindelijk een terechte weergave van het spel.

Volgende week gaat DSC’65 op bezoek bij Schoonebeek. Balkbrug ontvangt dan Sleen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord