Matig SCN in tweede helft langs SC Angelslo

Samenvatting: Olde Veste – Pelikaan S
17 oktober 2021
Gelijkspel Gramsbergen tegen DESZ
17 oktober 2021

Matig SCN in tweede helft langs SC Angelslo

SCN heeft zaterdag tegen SC Angelslo haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg uit Nieuwlande kwam door onzorgvuldigheid tweemaal op achterstand, maar wist uiteindelijk toch een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen.

Net als in het onderlinge bekerduel eerder dit seizoen (3-1 winst SCN) lieten beide teams eenzelfde spelbeeld zien: Angelslo liet SCN de bal en hoopte zelf met snelle buitenspelers over de flanken gevaarlijk te worden. Dit bleek een effectieve tactiek van de Emmenaren want in de 8e minuut maakten zij de openingstreffer. Na een uitstekende aanval over de rechterflank kreeg middenvelder Erdinc Akis de bal voor de voeten en krulde deze buiten het bereik van keeper Leon Reitsema het doel in, 1-0.

SCN komt tweemaal terug

Ondanks het matige spel van de ploeg uit Nieuwlande, kwam het in de 26e minuut terug op gelijke hoogte. Spits Stefan Bruinsma verlengde een bal van achteruit, snelde er zelf achteraan en wist vanuit een moeilijke hoek raak te schieten. Lang kon SCN niet genieten van de gelijkmaker, want binnen twee minuten stond Angelslo alweer op voorsprong. Zwak verdedigend werk van de uitploeg zorgde ervoor dat Abe de Jong medespeler Erdinc Akis wist te bereiken die opnieuw zelfverzekerd raak schoot, 2-1.

SCN moest hierdoor opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier ook de mogelijkheden voor. Echter bleek de uitstekend keepende Jordy Tent meermaals een sta in de weg te zijn. Toch wist Patrick Aasman de doelman op slag van rust te passeren nadat een van richting veranderd schot van Roy Zwiers bij Aasman voor de voeten kwam, 2-2.

Sterker SCN in tweede helft

Meteen na de rust kreeg SCN dé kans om op voorsprong te komen. Roy Zwiers werd de diepte ingestuurd en kwam een-op-een met doelman Tent, maar Zwiers wist de Angelslo-goalie niet te verschalken. In de 56e minuut dacht Stefan Bruinsma SCN alsnog op voorsprong te zetten, maar ditmaal bracht de binnenkant van de paal redding voor Angelslo. Uiteindelijk was het Patrick Aasman die met zijn tweede van de middag SCN wél op 2-3 zette. Bryan Marissen kreeg de bal mee van Jeffrey Marissen en legde breed op Aasman die rustig bleef en raak schoot. Angelslo leek er conditioneel doorheen te zitten en was niet meer in staat om het SCN lastig te maken. Doelman Jordy Tent hield zijn ploeg nog meerdere keren knap op de been, maar ook hij moest het hoofd buigen toen Roy Zwiers vanuit een hoekschop raak kopte en de eindstand op 2-4 bepaalde.

Inhaalwedstrijd tegen Wildervank

Lang om te herstellen van de wedstrijd tegen Angelslo heeft SCN niet. Dinsdagavond om 20:00uur staat het inhaalduel tegen Wildervank al op het programma. De ploeg van trainer Bart Smid strijdt dan voor de derde overwinning van het seizoen, terwijl Wildervank nog wacht op haar eerste winstpartij.

SC Angelslo – SCN: 2-4. Scoreverloop: 8e Erdinc Akis 1-0, 26e Stefan Bruinsma 1-1, 28e Erdinc Akis 2-1, 43e Patrick Aasman 2-2, 67e Patrick Aasman 2-3, 80e Roy Zwiers 2-4.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord