ACV verliest van Sportlust ’46

HHC laat Spakenburg ontsnappen
18 oktober 2021
Excelsior 31 wint eenvoudig in Goes
18 oktober 2021

ACV verliest van Sportlust ’46

Luka Prljić wordt gefeliciteerd met zijn goal (foto: Bennie de Boer)

ACV heeft zaterdagmiddag een nederlaag geleden tegen Sportlust ’46. De gasten uit Woerden kwamen al snel op voorsprong via een schot van Nick Verhagen. ACV kon in de eerste helft weinig mogelijkheden creëren zodat Sportlust ‘46 met een 0-1 voorsprong kon gaan rusten. In de tweede helft startte ACV goed en kreeg het een paar kleine kansen. Na ruim een uur spelen kwam de ploeg van Fred de Boer op gelijke hoogte. Luka Prljić kopte raak uit een corner van Koen Steg. De gelijke stand was van korte duur. Het was wederom Nick Verhagen die de bezoekers met een goed schot naar een voorsprong schoot. ACV probeerde het daarna nog wel maar was niet bij machte om een goal te scoren zodat Sportlust met een verdiende overwinning de bus in kon stappen.

Eerste helft

ACV startte in exact dezelfde opstelling als vorige week tegen VVSB. Bij Sportlust was dat anders. Topscorer Mark van der Weijden was teruggekeerd in de basiself. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong. Uit een makkelijk gegeven vrije trap slingerde Mo Bendadi de bal voor het doel van ACV. De bal werd weggewerkt maar belandde voor de voeten van Nick Verhagen die hard raak schoot, 0-1. ACV had het moeilijk met het goed spelende Sportlust ‘46. De ploeg van trainer Patrick Loenen gaf de blauw-zwarten weinig ruimte en de kansen waren dan ook schaars. Aangezien ook ACV de defensie gesloten hield zag het publiek nog weinig spektakel. De 0-1 ruststand was dan ook een logische. Meest opmerkelijke moment in de eerste helft was de gele kaart voor Freddy Quispel. Na een overtreding waar hij mijlenver van af stond kreeg hij na overleg van de arbitrage de gele kaart gepresenteerd.

Tweede helft

Bij ACV stond er na de rust één verse kracht in het veld. Justin Mulder verving Toufik Faraouni die aan het einde van de eerste helft een blessure opliep na een overtreding. De formatie van trainer Fred de Boer startte voortvarend en kreeg al snel wat mogelijkheden. Halverwege het tweede bedrijf kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Luka Prljić kopte bij de tweede paal uitstekend binnen na een corner van Koen Steg.

Kon ACV doordrukken en meer uit het vuur slepen? Helaas was dat niet het geval. Slechts vijf minuten na de Asser treffer was het Sportlust ‘46 dat weer op voorsprong kwam. Na een goede aanval ontstond er een flipperkastsituatie waarbij de bal voor de voeten viel van Nick Verhagen. Net als in de eerste helft schoot hij ook nu raak en stond ACV weer op achterstand, 1-2. In de laatste 20 minuten probeerden de blauw-zwarten nog van alles maar kon het geen bres slaan in de hechte defensie van de roodhemden. Luka Prljić kreeg in de extra tijd nog een terechte rode kaart waarna ACV met 10 man kwam te staan. Daarna was de wedstrijd gespeeld en kon er na het laatste fluitsignaal een 1-2 eindstand op het wedstrijdformulier ingevuld worden.

Na afloop

Sportlust ’46 was de verdiende winnaar van de wedstrijd. Overall gezien had de ploeg uit Woerden het beste van het spel. ACV staat na de 9e speelronde in de Derde Divisie op de 7e plaats op de ranglijst met 14 punten. Koploper is nog steeds Sparta Nijkerk dat 20 punten heeft en vandaag op eigen veld verrassend met 1-2 verloor van HSV Hoek.

Volgende week

Volgende week zaterdag wordt er slechts één wedstrijd gespeeld in de Derde Divisie Zaterdag: Sportlust ’46 – Ajax. ACV heeft een vrij weekend en zal zich gaan voorbereiden op de TOTO KNVB Bekerwedstrijd tegen MVV op dinsdag 26 oktober.

Opstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Luka Prljić, Nande Wielink, Koen Steg, Steyn Strijker (80. Nick Westebring), Pascal Huser (64. Niels Grevink), Gijs Jasper (86. Jaap van Dijken), Toufik Faraouni (46. Justin Mulder), Freddy Quispel, Boy Spijkerman (86. Robert Talens)

Sportlust ’46: Romero Antonioli, Nick Verhagen, Floris Mulder (82. Jorn van Lunteren), Martijn Jansen, Thomas Heideman, Mark van der Weijden, Zakaria Issarti (77. Quincy Arends), Christiaan van Hussen, Mo Bendadi (57. Wessel Meiring), Mitchell van der Veer (82. Bas van Zoest), Abdel Metalsi

Toeschouwers: 400

Tekst: ACV
Foto: Bennie de Boer

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord