DSC’65 moet eerste verliespartij incasseren bij Schoonebeek

Westerwolde behoudt ongeslagen status na gelijkspel tegen Weerdinge
18 oktober 2021
EMMS wint van Emmeloord in vermakelijke wedstrijd
18 oktober 2021

DSC’65 moet eerste verliespartij incasseren bij Schoonebeek

Foto: Peter Striper (vv Schoonebeek)

DSC’65 is er zondag niet in geslaagd om met een resultaat terug te keren na bezoek aan Nieuw-Schoonebeek. Het plaatselijke VV Schoonebeek weerhield de Dalerveense equipe van scoren en prikte zelf wel twee keer raak, waardoor de thuisploeg een verdiende thuiszege kon bijschrijven.

Al vanaf minuut één moest DSC’65 in de achtervolging. Na de aftrap zocht de thuisploeg meteen de diepte en dat leverde in korte tijd twee hoekschoppen op. De mannen uit Dalerveen waren duidelijk nog niet helemaal bij de les toen uit één van die hoekschoppen de 1-0 kon worden binnengekopt. Een zuur begin dus voor de ploeg van Jordy Boer, die zo gedwongen werd om meteen op zoek te gaan naar een antwoord.

Daar ging de ploeg wisselend mee om. Naar mate de eerste helft vorderde kwam de ploeg beter in het spel, maar vaak ontbrak het aan de eindpass. Zo’n pass had Arnoud ter Bruggen kort voor rust wel in huis, toen hij met een afgemeten vrije trap Rick Sewuster vond. Die leek wel raad te weten en dacht met een puike inzet de gelijkmaker aan te tekenen. De uitstekende doelman lag echter knap in de weg, waardoor toch met 1-0 de kleedkamers werden opgezocht.

Met nieuw getankt vertrouwen begon DSC’65 de tweede helft. Meteen werd de rappe Jurjen Klaasen in de diepte gestuurd. Helaas voor DSC’65 kon het niet herhalen wat Schoonebeek in het eerste bedrijf wel was gelukt. Namelijk meteen scoren na de aftrap. De wedstrijd werd rommeliger en DSC’65 moest wat proberen. Dat leverde een kopbal op van invaller Yannick de Zoete die de doelman wederom puik wegtikte. Het betekende ook dat er achterin meer ruimte ontstond en zo kwam Schoonebeek er een aantal keren gevaarlijk uit. Doelman Dennis Schiphorst Haalweide lag echter een aantal keren goed in de weg en een andere keer stond het vizier van de aanvallers niet goed afgesteld. Zo bleef het lang spannend, maar uiteindelijk kwam de 2-0 er toch een kwartiertje voor tijd. 

In het vervolg probeerde DSC’65 opnieuw wel de aanval te zoeken, maar het was lang wachten op een grote kans. In de slotminuut nam Jasper Bunskoek het doel vanaf een meter of 25 onder vuur. Een fraaie knal richting de kruising, maar opnieuw lag de doelman met een puike reflex een doelpunt van de groenwitten in de weg. Zo bleef het bij 2-0. Volgende week gaat DSC’65 op bezoek bij Sleen. Voor Schoonebeek wacht een uitwedstrijd bij Titan.

Tekst: Jasper Bunskoek (DSC 65)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord