Excelsior 31 wint eenvoudig in Goes

ACV verliest van Sportlust ’46
18 oktober 2021
Woensdag live zaalvoetbal Hoogeveen – Beilen bij Hoogeveen TV
19 oktober 2021

Excelsior 31 wint eenvoudig in Goes

Foto: Excelsior'31

Na een lange busrit had Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda geen verrassingen in petto wat betreft zijn basiselftal. Het was dezelfde als een week terug tegen Ajax Amateurs. Op de bank zaten: Jose Fernandes (k), Mirko Zwiers, Michel Gerritsen Mulkes, Desney Bruinink, Sander Thomas, Siebe Schets en Simon Seppenwoolde.

Excelsior’31 kon rekenen op veel steun uit Rijssen. De trouwe achterban -die ook voor een rit van rond de 260 kilometer niet terugdeinst- zag in de beginfase een matig schot van Goes in de handen van Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel belanden.

Daarna nam Excelsior’31 het over. Penterman wist in de 5e minuut uit een hoekschop het net nog niet te vinden. Vier minuten later was hij wel het goudhaantje. Uit een scrimmage kon hij de bal in het doel schuiven: 0-1.

Het duurde daarna een klein kwartiertje voordat er gevaar voor een van beide doelen was te zien. Renzo Roemeratoe zorgde er in de 21e minuut voor dat Anthony van Zaltbommel tot het uiterste moest gaan om de bal uit de hoek te houden.

De dreun die Excelsior’31 in de 27e minuut uitdeelde mocht er zijn. Hakim Ezafzafi kwam op links goed door en gaf de bal af op Givan Werkhoven. De spits maakte de 0-2 en daarmee zijn 8e doelpunt van het seizoen. Excelsior’31 bleef daarna de bovenliggende partij. De thuisploeg kon niet veel meer doen dan loeren op de tegenaanval. Voor rust gebeurde er niet veel meer.

In de rust was dat anders, toen bekend werd dat scheidsrechter Remco Schul niet verder kon vanwege een hamstringblessure. Hij nam de microfoon ter hand, in de hoop een vervanger te vinden.

Of de oproep het veld van sportparkgenoot SSV’65 heeft gehaald is niet duidelijk. Het bericht bereikte in ieder geval Jo-Annes de Bat. Daar stond de fluitende gedeputeerde als toeschouwer bij de tweedeklasser langs de lijn. Hij had de juiste bevoegdheid en kon de wedstrijd na een extra rustperiode van 25 minuten hervatten.

Givan Werkhoven liet merken graag weer verder te willen met het maken van doelpunten. In de 50e minuut schoot hij net naast het doel van Goes-keeper Matthew Lentink. In dezelfde minuut volgde er van hem ook nog poging die tegen de lat ging.

De derde treffer kwam er in de 52e minuut alsnog. Niet Werkhoven, maar Ezafzafi was de gevierde man. Hij wist na een interceptie richting het doel te dribbelen en verschalkte Lentink: 0-3.

Excelsior’31 zat hiermee op rozen, maar kreeg in de 65e minuut uit het niets een tegentreffer te verwerken. Francis Kabwe Manengela was de doelpuntenmaker.

Scoren tegen zijn oud-ploeggenoten leek Siebe Schets wel wat. Hij draaide zich in de 72e minuut vrij, maar schoot naast. Niet veel later had Goes-invaller Anh Hiep Nguyen plots de aansluitingstreffer op zijn schoen. Van Zaltbommel toonde andermaal zijn goede vorm.

In het restand van de wedstrijd verzuimde Excelsior’31 de score verder uit te breiden. Goes nam met een offensief meer risico en liet daardoor veel ruimte voor de aanvallers voor Excelsior’31. Werkhoven en Reinders kregen de kans om de score verder op te laten lopen. Goes kwam niet verder dan wat kleine mogelijkheden.  Na iets meer dan 90 minuten floot inval-scheidsrechter De Bat voor het einde van de wedstrijd.

Excelsior’31 doet met de overwinning goede zaken in de kop van de ranglijst, omdat Sparta Nijkerk op eigen veld verloor van Hoek (1-2) en Lisse thuis niet verder kwam dan een 0-0 tegen Barendrecht. Er volgt nu een vrij weekend in de Derde Divisie. Zaterdag 30 oktober speelt de nummer 2 Excelsior’31 thuis de topper tegen nummer 3 Lisse. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

GOES – Excelsior’31: 1-3 (0-2)

Doelpunten:

9. Hielke Penterman 0-1

27. Givan Werkhoven 0-2

52. Hakim Ezafzafi 0-3

65. Francis Kabwe Manengela 1-3

Arbitrage:

Scheidsrechter:  Remco Schul (46. Jo-Annes de Bat)

Assistent-scheidsrechters:  Soerish Ramcharan & Gabriel Nusselder

Opstelling Excelsior’31:

Anthony Van Zaltbommel, Stijn Beverdam (69. Mirko Zwiers), Pim ten Have, Niek Davina, Vincent Schmidt, Derian Reinders (81. Desney Bruinink), Hielke Penterman (58. Siebe Schets), Niels Leemhuis, Jasper Veltkamp, Givan Werkhoven (81. Sander Thomas), Hakim Ezafzafi (81. Simon Seppenwoolde)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord