HHC laat Spakenburg ontsnappen

EMMS wint van Emmeloord in vermakelijke wedstrijd
18 oktober 2021
ACV verliest van Sportlust ’46
18 oktober 2021

HHC laat Spakenburg ontsnappen

Foto: ProShots / Ron Jonker

In een slordige wedstrijd waarin beide teams grossierden in balverlies en slechte passes werd het uiteindelijk 3-3. Tien minuten voor tijd stond HHC nog op een comfortabele 3-0 voorsprong. In een tijdbestek van enkele minuten scoorde Spakenburg 2 keer. Diep in blessuretijd viel de gelijkmaker. Op het moment dat HHC de Blauwen stevig bij de strot had liet het de greep verslappen. Vermakelijk was het wel in Hardenberg. De eindstand deed wel recht aan de krachtsverhoudingen maar het wat HHC dat de meeste pijn leed door dit gelijke spel.

Op een goed gevulde Boshoek speelden de nummer 8 en 15 tegen elkaar, het onderlinge puntenverschil bedroeg bij aanvang 5 punten. Ashwin Manuhutu en Jari Oosterwijk ontbraken op het wedstrijdformulier wegens blessures. Church week daarop uit naar de linksbackpositie en Görtz stond centraal naast Fatima.

Bert van Hunenstijn had zijn mannen opdracht gegeven agressief van start te gaan. In de 2e minuut was het Reinders die na een snelle aanval over links de 16 binnendrong. Zijn schot ging nipt naast. Het zich daarna ontwikkelende spelbeeld laat zich het best omschrijven als; ietwat slordig met goede voorwaartse intenties. HHC had een optisch overwicht en werd enkele keren gevaarlijk voor de Spakenburger goal. De Blauwen voetbalden zich bij vlagen ook goed door de Oranjedefensie. In de 25e minuut werd Ravelino Junte gevloerd, de toegekende vrije trap werd door Koos Werkman hoog over geschoten. Daarna kreeg Spakenburg een fase de overhand. Slordigheid en onnauwkeurigheid van HHC was hiervan de oorzaak. Het leidde tot een aantal penibele situaties voor doelman Borgman. Exemplarisch is de corner die HHC mocht nemen maar leidde tot een snelle counter van Spakenburg. Gelukkig was de Hardenberger goalie goed wakker en redde adequaat.

In de 35e minuut werd balverlies van Spakenburg op het middenveld door HHC goed afgestraft. Via van der Leij maakte Drost van dichtbij de 1-0. Met deze tussenstand werd er gerust.

In de eerste minuut na rust is het Rob van der Leij die de kans krijgt om uit te halen. Zijn schot belandt klemvast in de handen van doelman Heus. Spakenburg moest op zoek naar de gelijkmaker en vond die bijna in minuut 54. Van dichtbij redde Nick Borgman op een schot van Robin Eindhoven. Op het het uur was er aan slordigheid nog weinig ingeboet.

Maar een voorzet van Klok in de 61e minuut werd door de Spakenburger defensie zelf achter doelman Heus gewerkt.  Een kopbal bedoelt ter uitverdediging viel bij de tweede paal binnen. Een fortuinlijke goal maar ook die tellen.
In de 72e minuut kreeg Rob van der Leij een uitgelezen kant om de wedstrijd op slot te gooien. Hij kwam 1 op 1 met Heus maar deze laatste kwam helaas als winnaar uit dit onderonsje.

In minuut 79 was het Serge Fatima die een corner binnenkopte. Hoog torende hij boven iedereen en plaatste zijn voorhoofd perfect op de Derbystar. 3-0! Lang kon er niet van genoten worden omdat Robin Eindhoven vanaf elf meter mocht aanleggen. Zijn penalty ging binnen, en erger, in de volgende minuut was het Koos Werkman die de 3-2 binnenschoot. En daarna volgde in blessuretijd ook nog de gelijkmaker. HHC deed zichzelf enorm tekort door een 3-0 voorsprong in luttele minuten te verspelen.

Volgende week is er een vrij weekend en kunnen we even afstand nemen van het voetbal. Daarna spelen we een uitwedstrijd tegen Jong Sparta.

Opstelling HHC Hardenberg:
Nick Borgman, Görtz, Fatima, Church, Kobussen, van der Leij, Etten, Klok, Mannes, Reinders, Drost.
Wissels: Ramon Nijland, Beukhof, Hardijk, Kaptein, Hemmink, Bouws.

Opstelling SV Spakenburg:
Menno Heus, Zeeman, Werkman, Brinkman, van der Linden, Vink, Junte, van Lopik, Schilder, Koelewijn, Eindhoven.
Wissels: Leon ter Wielen, Beekhuis, van Zundert, Tol, Kroonenberg, Olijve.

Foto: ProShots / Ron Jonker
Tekst: HHC

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord