Avondje Wildervank niet aan SCN besteed

Voorbeschouwing V.V. Hellendoorn – Mariënberg
21 oktober 2021
Trainer toparbiters neemt ook leden van scheidsrechtersvereniging HZOD onder handen
24 oktober 2021

Avondje Wildervank niet aan SCN besteed

Drie dagen na de overwinning op SC Angelslo is SCN er niet in geslaagd om opnieuw drie punten mee naar Nieuwlande te nemen. Dinsdagavond werd op bezoek bij Wildervank met 4-0 verloren.

Zowel SCN als Wildervank probeerden met verzorgd voetbal het spel te maken wat resulteerde in een gelijk opgaande eerste helft. Op het middenveld waren de ruimtes groot en hier maakte Wildervank net iets beter gebruik van waardoor het de betere kansen kreeg. Vooral de razendsnelle linksbuiten Lourens Huizing werd veelvuldig gezocht, maar gelukkig voor SCN had hij het vizier niet op scherp staan. De ploeg uit Nieuwlande was zelf vooral in de eindpass onnauwkeurig waardoor echt grote kansen uitbleven. Beide ploegen gingen dan ook met een 0-0 stand de rust in.

SCN zwak uit de kleedkamer

Waar in de eerste helft beide teams nog aan elkaar gewaagd waren, was dat in de tweede helft minder het geval. SCN kwam niet sterk uit de kleedkamer en dit resulteerde in de 55e minuut in de openingstreffer voor Wildervank. Een indraaiende hoekschop vanaf de linkerkant werd niet goed verwerkt door de bezoekers en belandde voor de voeten van een Wildervank-speler die van dichtbij eenvoudig raak schoot, 1-0.

SCN ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier via Danny Kuiper een mogelijkheid voor. Kuiper werd bereikt door een uitstekende pass van Jeffrey Marissen, maar vond vanuit een moeilijke hoek de Wildervank-doelman op zijn pad. Dit was één van de weinige wapenfeiten van de bezoekers in de tweede helft. Het was dan ook de thuisploeg die in de 73e minuut op 2-0 kwam. Opnieuw stond SCN niet sterk te verdedigen bij een hoekschop waardoor een speler van Wildervank de bal achter doelman Leon Reitsema kon koppen.

Wildervank loopt verder uit

Na de 2-0 ging SCN verder vooruit spelen om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Hierdoor gaf de ploeg meer ruimte weg achterin wat effectief werd benut door Wildervank. In de 83e minuut liep de thuisploeg namelijk uit naar 3-0. Een aanval over rechts werd vanaf de achterlijn teruggetrokken op Lourens Huizing die van rand strafschopgebied op doel schoot. Zijn schot leek naast het doel te gaan maar met wat fortuin stond er nog een medespeler bij de tweede paal om de bal van dichtbij in te tikken. Wildervank bleef doorgaan en twee minuten later stond ook de 4-0 op het scorebord nadat SCN-doelman Leon Reitsema in de korte hoek werd verrast. De thuisploeg boekt hiermee een zeer verdiende overwinning en klimt naar de negende plaats op de ranglijst.

Zaterdag SCN – HS’88

Na de nederlaag tegen Wildervank is SCN terug te vinden op de zesde plaats met zes punten uit vier duels. Aanstaande zaterdag om 14:30uur treft de ploeg uit Nieuwlande in eigen huis het nog ongeslagen HS’88. SCN zal dan beter voor de dag moeten komen wil het niet opnieuw tegen een nederlaag oplopen.

Wildervank – SCN: 4-0. Scoreverloop: 55e 1-0, 73e 2-0, 83e 3-0, 85e 4-0. Doelpuntenmakers onbekend.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord