Door de ogen van Bertjan Smit: WKE’16 – ASVB

Gramsbergen onder de maat in Groningen
24 oktober 2021
Honderd officiële wedstrijden Joy Eising
25 oktober 2021

Door de ogen van Bertjan Smit: WKE’16 – ASVB

Mooie weersomstandigheden vanmiddag. De wedstrijd in de tweede klasse tussen WKE’16  en ASVB stond er dus voor aanvang al zonnig op. Die zonnige zijde bleef aan het einde van de wedstrijd plakken aan de Witte Moezn uut Blijham. En terecht, want de 1-5 overwinning was geenszins geflatteerd. Verliezen is zuur, maar dat wil toch niet zeggen dat je dan maar direct huiswaarts moet gaan. Maar goed, zo is het leven en het spel. 

De thuisclub heeft geen al te brede selectie en en dat wreekt zich te allen tijde. Zeker als zekere basisspelers geschorst dan wel geblesseerd zijn. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de ploeg uit Blijham. Alleen hebben ze daar qua breedte voetballend iets meer mogelijkheden. De ploeg van trainer Jordin Louwes begon voortvarend. Na drie minuten lag de 0-1 van Ivar Bruins al in het netje. Vrije verdediger Harm Hindriks wordt onder druk gezet en beslist om de bal terug te spelen op keeper Wim Kok. Tekort helaas en Ivar profiteert. De thuisclub wil direct corrigeren en gaat vol op niks. In alles is het te gehaast of te traag. Als een aanvalsopzet dan ook nog eens wordt afgebroken door scheidsrechter Eerhart, omdat Jesper Bruins een hoofdblessure heeft krijg je al gauw het idee dat het niet de wedstrijd van de ploeg van trainer Albert Koops gaat worden. Gekeken naar de aanval van ASVB in de 9e minuut weet ik dat zeker. De altijd rustige vrije verdediger Erwin Aukes speelt vanuit de eigen 16 de bal het middenveld in en drie passes later schiet Ivar Bruins de bal net naast. Feitelijk wordt de thuisploeg aan alle kanten overlopen. De enige die zich een beetje qua voetbal onderscheidt is Jochem Scholten. Één speler alleen wint vandaag de dag geen wedstrijd. Het spel van de Sluisvier-bewoners is dusdanig ondermaats dat Trevor Eitentijd heeft om zijn haar goed te doen terwijl hij aan de bal is. Dat kan ook makkelijk, want druk zetten is in de uitgevoerde versie kansloos. Als de thuisploeg al iets willen halen dan had men de zwakste schakel van de Blijhamsters moeten uitbuiten. Linksback Michiel Nuus werd in voetballend opzicht nimmer en nooit misbruikt. Zijn eerste balcontact was na exact 25 minuten spelen. Dat was net na de kans voor Sten Bruins en voor de 0-2. De eerste mogelijkheid voor WKE’16 kwam voort uit de zwakte van Nuus. De vrije trap van Jochem Scholten ging via keeper Richard Zuidema en de paal naast. In Alec Baldwin-taal was het een losse flodder. Dan breekt minuut 29 aan. De minuut waarin de wedstrijd voorgoed beslist werd. Jochem Scholten verliest de bal op het middenveld. De diepe bal op Ivar Bruins komt door de traagheid van Hindriks toch bij hem terecht. Hij kapt de bal om de uitkomende keeper Wim Kok heen. Kok tackelt hem en een strafschop is terecht. Scheids Eerhart geeft Kok ook nog rood. Volgens de letteren der KNVB-wet dan, want geel was ook voldoende geweest. De strafschop werd doir Aukes binnengeschoten; 0-2. Tweeënhalf minuut na de  0-2 staat het 0-3. Ivar Bruins loopt aan de linkerkant van Bouke Scholten weg. Zijn voorzet wordt door rasvoetballer Thijs Hateboer afgemaakt. De ruststand van 0-3 is geen vertekend beeld

Door de rode kaart van Kok was Jan Wolters zijn vervanger. Hindriks werd daarvoor geofferd. Niet een aanvaller er uit, maar een verdediger. Koops durfde het echter  niet aan om achterin 1 op 1 te spelen. Toch kwam de thuisclub in het bekende kwartiertje na rust op 1-3. ASVB deed aan lauwloene zaken en uit de voorzet van Jaimy Wessels maakte Dylano Wolters de goal. Zou het dan? Er zijn wel gekkere sportmomenten gebeurd. Om dat voorelkaar te krijgen zou je in het momentum moeten blijven. Jozef Brink verbrak dat momentum door getriggerd(paarse broek Zuidema) door de irritatiegrens te gaan en Zuidema een dom koekie te geven. Het verbroken momentum werd door ASVB direct verzilverd. De scheidsrechterbal werd door WKE’16 terug verwacht. Sten Bruins had er maling aan en werd onreglementair gestopt door Brian Haak. De door de, qua postuur, niet voor een K1-fighter onderdoende scheids Eerhart toegekende vrije trap werd door Sten Bruins in de hoek van keeper Wolters geschoten; 1-4. En dan moet men nog een klein half uur. Het beetje best bij de thuisclub was er al af en werd door Boris Razevic in de 69e minuut nogmaals bevestigd. Alles wat verkeerd kon gaan in zo’n situatie ging verkeerd. ASVB ging daarna wisselen. Zo kwamen Thijs Nijland, Marco van de Linde, Bruce Tunjajan, Tim Renken en Thijs Kiewiet. Laatstgenoemde zorgt middels een prima dieptepass op Renken dat diens voorzet door Ivar Bruins wordt afgerond; 1-5. 

Zo winnen de in een schamel aftreksel spelende outfit van wat Witte Moezn moeten zijn volkomen terecht en ook in score van WKE’16. 

Na afloop was er weinig muziek in de kantine dus heb ik er zelf maar een nummer bij gezocht. Ik kwam uit bij John Fogerty’s Centerfield.

Later.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord