Strijdvaardig DSC’65 pakt punt bij koploper Sleen

Schoonebeek wint op de valreep van fysiek Titan
25 oktober 2021
EMMS onderuit tegen Epe
27 oktober 2021

Strijdvaardig DSC’65 pakt punt bij koploper Sleen

DSC’65 heeft zich aardig gerevancheerd voor de offday vorige week in Nieuw Schoonebeek. In en tegen Sleen, de trotse koploper in de vierde klasse, werd een verdiend punt gepakt door de ploeg van oefenmeester Jordy Boer. Kansjes op een overwinning waren schaars aan beide zijden, waardoor de 0-0 eindstand uiteindelijk een terechte uitslag bleek.

Onder een prachtig herfstzonnetje en op een fraaie groene grasmat mochten de matadoren van Sleen en DSC’65 zondag uitvechten hoe de punten verdeeld zouden worden. De beginfase was voor de thuisploeg. Sleen probeerde meteen met steekballen de rappe aanvallers in stelling te brengen. De defensie van DSC’65 en doelman Dennis Schiphorst Haalweide waren echter bij de les en konden keer op keer ingrijpen, voordat er echt gevaar ontstond.

Aan de andere kant diende zich wel een grote kans aan. Door een misser in de defensie kon Jasper Bunskoek opeens richting doel lopen, maar zijn inzet miste overtuiging en ging naast.

Nadat de ploegen met de brilstand de kleedkamers hadden opgezocht was het eerste wapenfeit in het tweede bedrijf voor Sleen. De eerste beste aanval leverde een grote mogelijkheid op. Gelukkig voor DSC’65 ging de kopbal van Sleen voorlangs. Uiteindelijk bleek het de grootste kans voor Sleen in de wedstrijd. Na deze kans had DSC’65 een betere fase. Vooral via invaller Thijs Meppelink, die na 6 weken blessureleed zijn rentree maakte, kon er gevaar worden gesticht. Ook de doelman van Sleen stond echter op zijn post en wist onder meer één keer de bal tijdig van de voeten van de opkomende Meppelink te plukken. Even later pareerde dezelfde doelman een diagonale volley van Jasper Bunskoek.

Na deze goede fase, bleef het spel enigzins op en neer golven, waarbij niet direct hele grote kansen vielen te noteren. Lichtpunt bij DSC’65 was het verdienstelijke debuut van jeugdspeler Job Mulder, die zich bij zijn eerste ‘cap’ goed liet zien.

In de slotfase probeerde koploper Sleen nog een overwinning te forceren door met lange ballen de kopsterke voorhoedespelers te bereiken. Dat zorgde weliswaar voor druk op de Dalervener achterhoede. Die koos voor het koesteren van het punt en bleef gedecideerd, al leverde een scrimmage voor het doel van Sleen nog bijna een treffer op voor DSC’65. Het zou een gestolen overwinning zijn geweest, want uiteindelijk bleek de puntendeling een terechte weergave van het spel. 

Volgende week ontvangt DSC’65 thuis Buinen. Sleen gaat dan op bezoek bij EHS’85.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord