Gramsbergen boekt belangrijke overwinning op Achilles 1894

Samenvatting Olde Veste – Oranje Nassau
21 november 2021
Hoogeveen TV – samenvatting USV – Protos
23 november 2021

Gramsbergen boekt belangrijke overwinning op Achilles 1894

Foto: Gerard Benjamins

Na de knappe bekeroverwinning van vorige week tegen 1e klasser DOS’37, mocht Gramsbergen vandaag weer voor de competitie aantreden. Na enkele mindere weken in de competitie, stond daarom dit weekend een belangrijke wedstrijd tegen Achilles uit Assen op het programma. Dit is pas de 1e keer dat beide ploegen elkaar tegenkomen in de competitie. Helaas dankzij de coronamaatregelen maar voor een klein groepje publiek te aanschouwen. Maar wel weer super voor elkaar dankzij een livestream van het Film Bedrijf.

1e helft

De eerste 10 minuten van de wedstrijd ging redelijk gelijk op, waarbij er nog niet veel kansen te noteren waren. Daarna nam Achilles duidelijk het initiatief over. Dit resulteerde dan ook in de 11e minuut voor de 1e goede kans van de gasten. Een hard schot van de spits kon net over worden getikt door Kosters. Dit was een eerste waarschuwing van de gasten, die daarna gevaarlijk bleven in de omschakeling. Na een fout in de Gramsberger aanval, werd er snel omgeschakeld door Achilles, waarbij in de 18e minuut de terechte 0-1 op het scorebord kwam te staan. Ook hierna bleef Achilles de betere ploeg en Gramsbergen had geluk dat in de 30e minuut een schot van Achilles net naast het doel vloog. Daarna kwam Gramsbergen wat beter in de wedstrijd en gelijk 1 van de eerste kansen werd benut. Het was na een mooie aanval via de rechterkant, Alfring gaf voor, Houtman legde terug en het was Seinen met een heerlijke uithaal die voor de 1-1 zorgde. Enkele minuten later was er een scrimmage voor het doel van Achilles, die door Roy net niet tot een doelpunt gepromoveerd kon worden. Net voor rust nog een kopbal voor Seinen die over vloog, wat betekende dat we met een 1-1 tussenstand gingen rusten.

2e helft

In de 2e helft is het gelijk duidelijk dat Gramsbergen voor de overwinning wil gaan. Er wordt direct druk gezet en het is dan in de 48e minuut ook al raak. Dankzij goed doorzetten van Wouter, wordt de keeper onder druk gezet en het is makkelijk intikken voor van der Veen, die de 2-1 op het scorebord zet. Hierna volgt in de 55e minuut een hachelijke situatie, waarbij de grensrechter van Achilles vlagt voor buitenspel, waaruit van der Veen de 3-1 scoort. Na wat gefrustreerde reacties bij Achilles, wordt de 3-1 gewoon goedgekeurd door de scheidsrechter. Dit leek ook de enige juiste beslissing. Hierna nog enkele goede kansen voor Gramsbergen, het was Seinen die net naast kopte en na een goede bal van Seinen, kon Houtman dit helaas net niet afmaken. De beste kans op de 4-1 was voor Wouter, maar hij kon na een goede counter deze aanval helaas net niet afronden. Fransen kwam nog in het veld voor van der Veen, maar in de laatste minuten waren er weinig kansen meer te noteren. Zo boekte Gramsbergen een welkome driepunter tegen Achilles uit Assen.

Gramsbergen heeft de stijgende lijn weer te pakken en we hopen dat ze dit de komende weken doortrekken. Volgende week gaan we op bezoek bij FC Meppel, waar om 15.00 wordt afgetrapt. Hopelijk dat er dan ook weer een mooie livestream aanwezig kan zijn. We zullen het zien.

Jordy Veldsink

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord