Recordaantal deelnemers Voetbalgala

HODO – USV donderdag live op Hoogeveen TV
23 november 2021
45ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi afgelast
23 november 2021

Recordaantal deelnemers Voetbalgala

Na de afgelasting van vorig jaar hebben er dit jaar toch weer een recordaantal van 62 clubs aangemeld, twee meer dan de vorige editie van twee jaar geleden. Wederom zijn ook de dames weer met 20 teams vertegenwoordigd, terwijl het herentoernooi 42 aanmeldingen telt.

Na de afgelaste loting van vrijdag 19 november is er een dag in kleine kring  geloot in Sportcentrum Leek. Dit jaar zijn er enkele teams bij die een tijdje niet geweest zijn:  Tynaarlo, Makkinga, Donkerbroek en SVZ.  Nieuw is de fusieclub SV Oosterwolde, ontstaan uit de Griffioen en DIO Oosterwolde. VAKO dat verhuisd is naar de zaterdag, komt als vijfde klasser voor het eerst uit in de B-poule.  Dit jaar wederom 20 damesteams. Zonder de winnaar van de afgelopen edities Nieuw-Roden. Tevens is Gomos dit keer niet van de partij. Nieuw zijn het Combiteam Tynaarlo/Vako dames en de dames uit Veenhuizen.

speeldagen

Kerst en de jaarwisseling vallen volledig in het weekend, waardoor de speeldagen beperkt zijn. Op vrijdag 17 december start het B-toernooi met 4 poules van 4 teams. Vanuit het B-toernooi gaan er maar 4 ploegen door naar het A-toernooi. Alleen de winnaar van de 4 poules gaan door naar het A-toernooi. Na afloop van de wedstrijden van poule A en poule B, maar ook naar afloop van de wedstrijden in poule C en poule D zal er een halve finale plaats vinden tussen de twee poulewinnaars (A/B & C/D). Deze twee wedstrijden gaan beslissen wie op de Gala-avond (8 januari 2022) de finalewedstrijd gaan spelen om de felbegeerde beker.

De dames spelen op zaterdag 18 december in 5 poules van 4 teams. De nummer 1 en 2 van elke poule, maar ook de beste twee nummers 3 (totaal 12) spelen op dinsdag 28 december een 2e ronde met 3 poules van 4 teams. De drie winnaars en de beste nummer twee spelen een halve finale om te beslissen wie op de gala-avond (8 januari 2022) de finale mag spelen. (De beste nummer 2 speelt tegen de beste nummer 1 van poule met uitzondering van de nummer 1 van de eigen poule). 

De 26 ploegen van het A-toernooi worden aangevuld met de 4 poulewinnaars uit het B-toernooi. Het totaal van het A-toernooi is dan wederom 30 ploegen, verdeeld over 6 poules van 5 teams. Van de 6 poules gaan alle nummers 1 en 2 en de vier beste nummers 3 over naar de halve finale. Deze halve finale zal voor de eerste keer verdeeld worden over twee speeldagen. Op woensdag 29 december en donderdag 30 december zal deze halve finale plaats vinden.

Van alle poules in de halve finale gaan de nummer 1 en 2 over naar de Gala-avond op zaterdag 8 januari, waar verder gespeeld zal worden volgens het knock-out systeem.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord