Voorbeschouwing Banthum – Mariënberg

45ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi afgelast
23 november 2021
Hoogeveen zaterdag – Fit Boys live op Hoogeveen TV
25 november 2021

Voorbeschouwing Banthum – Mariënberg

Zaterdag 27 november 2021, sportpark Moscou in Bergentheim

Komende zaterdag reizen wij af naar de club VKV (vijf kilometer verderop) waar op sportpark
Moscou aan de Sportlaan nummer 7, voetbalvereniging Bergentheim onze gastheer zal zijn.

De onvervalste kanaalderby kan deze editie bijna niet onder een slechter gesternte gespeeld gaan worden. De aarde staat zo langzamerhand in brand, niet Bertus trouwens. Waarvan akte!
Want weet jij nog hoe morgen de wereld er uit zal zien? Nog meer kommer en kwel….??

Ondertussen kreunen en steunen wij ons door alle beperkingen heen….
Alles voor het goede doel moet je maar denken…..Maar het weerhoudt ons er wel van het feit dat wij niet met z’n allen langs de zijlijn op het sportpark van The Green Pride kunnen en mogen staan.
The Battle of the Farmers is natuurlijk wel zo’n ‘krenten-in-de-pap’ wedstrijd die zonder publiek geen bal meer aan is en hierdoor al haar charme in een notendop verliest.
Maar wie weet, nu nog ff door de zure appel heen bijten, en misschien, heel misschien dat de volgende editie bij ons thuis op het vertrouwde Westerpark, wij weer dom lullend met z’n allen naar de verrichtingen kunnen gaan kieken van onzer beide vlaggenschepen.
Whisful Thinking….?? of gewoon heel veel schietgebedjes plegen op de knieën voor de twijfelaar.
Zat vannacht in bed eens te denken aan al dat groen wat zo’n beetje als onkruid naar boven schiet

als je in je gedachten rondkuiert op het sportpark van onze gastheer van komende zaterdag.
Groen en wit is wat daar de klok slaat. Moest verder ineens denken aan Kermit de Kikker, die is namelijk ook groen. Eerlijk is eerlijk, ik heb betere bruggetjes verzonnen. Deze lag wel errug voor de hand. Mea culpa. Bredero zei het ooit: …het kan verkeren!
Kermit de Kikker, de gastheer in vele Muppet-shows. Met al haar rare gasten en personages. Herinner jij je vast nog wel. Al die hilarische karakters. In het dagelijkse leven, maar vooral bij onze beide clubs komen wij, nou ja, ik misschien dan, heel wat mensen tegen die wel erg veel lijken op de Muppets van vroeger. Om er een paar te noemen.
Animal, de gekke drummer en druktemaker. Fozzie Beer, de geinponem van de Muppets, lachte voornamelijk het hardst om zijn eigen grappen. Miss Piggy natuurlijk, de onbetwiste babe van de show en verkikkerd op Kermit. Zowel bij ons als bij de buren van de club VKV lopen er voldoende dames rond die aan het prototype van ‘lekker ding’ voldoen. Lang Leve het Vrouwenvoetbal.
De Zweedse Chef, het culinaire hoogstandje…Denkt te kunnen koken maar wat hij brouwt in de pannen en potten…Mwah….! Lijkt er vaak niet op. Zoals bij ons heel veel mensen denken/dachten dat ze goed konden voetballen…Dus niet, hahaha!
Dr. Bunsen Honeydew, de bebrilde geleerde uit het Muppet Lab, denkt overal verstand van te hebben. Nou, kijk eens om je heen op beide sportparken…voelt u ‘m…?
Of Gonzo, de artistieke waaghals van de Muppets…Ach, zo kan ik nog wel doorgaan. We hebben genoeg Muppets rondlopen bij onze geliefde clubs. Of niet dan…??
Maar ik kuierde verder in mijn gedachten op sportpark Moscou en zag twee mensen rustig aan de overkant staan. Althans, twee vage schimmen want de rook was nog niet om de beide hoofden verdwenen, wat ik je brom! Rustig was het niet echt, beide monden maakte rondtrekkende bewegingen. De één rookte zwaar pijp en de ander stak net brand in een hele fijne sigaar.
Ik kon ze dus wel horen…Nog niks mis met mijn oren. Ze waren wat aan het brommen. Het liep nog niet cresendo bij de groenwitten…Net alsof er zand in de motor zat op het middenveld.
Trainer Arjan Keuken zag ik wel langs de zijlijn staan, die steekt geen sigaret op, echter ver verwijderd van het rokende duo, aanwijzigingen geven aan zijn team tot ie een ons woog.
Was ik nou weer in een of andere Muppet-show beland…? Stop eens met dromen…Miss Piggy was al weggetoverd en Kermit liep er met gezwinde spoed achteraan.
De heren Hans Pullen en Gert Nijenhuis leken van een afstandje wel op het duo Statler and Waldorf.
Je weet wel, die mopperende heren, steevast op het balkon. Die zeuren over hoe vroeger alles beter was, overal commentaar op hebben en denken dat de jeugd tegenwoordig opgroeit voor galg en rad.
Was Hans nou die Waldorf met zijn witte haar en dito snor en Gert nou die Statler met lichtelijk grijs haar aan zijn slapen…?

Want deze twee teammanagers, vroeger heette dat nog gewoon leider, hebben bij het groenwitte bestuur van Banthum bedwongen dat zij niet in de dug-out hoeven plaats te nemen maar alles op een afstandje mogen bekijken. Kan Gert zijn sigaar zo af en toe in de brand steken en Hans zijn pijp.
Hoe simpel kan het zijn?
(Hans) Wiegel trok ook altijd pijp. Heeft die Hans Pullen wel wat van weg, als je het mij vraagt.
Prins Bernhard, Ralph Inbar, Sherlock Holmes en Godfried Bomans waren ook van die bekende pijprokers en wat dacht je trouwens van onze eigen zeurvitter….De heer Jan Hagedoorn.
Bij ons op het Westerpark een beroemdheid pur sang….één van zijn gevleugelde uitspraken is dan ook: ‘Ik pijp, u ook?’, schitterend toch. Je verzint het niet!
Maar met de sigaar van Gert Nijenhuis kun je ook leuke dingen doen behalve deze in de brand steken, of niet Bill Clinton? Monica Lewinsky weet er ondertussen alles van hoe deze oud-President ooit te werk ging…Hilarisch vond Hillary het allemaal niet by the way.
Kan die Joe Biden tegenwoordig nog een puntje aan zuigen. Oh néé, dat deed iemand anders voor onze Bill. Was meer een sigaar uit eigen doos. Winston Churchill pafte ook aardig wat sigaren weg op jaarbasis en Fidel Castro idem dito. Maar ook onze Johan Derksen weet wel raad met een sigaartje meer of minder. En Hannibal van The A-team of de Baron van Bassie en Adriaan, drommels – drommels – drommels….Een sigaartje na een dag skieën is geen sinecure hoor.
Voorzichtig onderweg naar een rookvrij sportpark, als het sigaartje en pijpje nog wel mag…haha
Tja, ik wilde het eens over een andere boeg gooien. Wederom niet gelukt….
Rookgordijn opgetroken, dat wel!
Er is ondertussen genoeg water door het kanaal gestroomd om deze derby te duiden.
Wie heeft er niet familie, kennissen of collega’s aan de andere kant van het kanaal wonen..?
Daarom is het zo verrekte jammer dat deze klassieker gespeeld moet worden zonder publiek.
Niet te filmen bijna…alhoewel. Ze zijn bezig bij Banthum om wellicht dit duel live te gaan streamen.

Hoe en wat, hou de socials goed in de gaten. Als daar nieuws over is, hoor je het zo snel mogelijk.

Zou mooi zijn om thuis de onvervalste kanaalderby te kunnen kieken onder het genot van een happie en een snappie en zo’n groene of bruine pretkegel en wat bruin fruit!

Verder niet veel te melden. We staan allebei op zeventien punten na 8 wedstrijden.
Zowel Banthum als Mariënberg hebben 5 wedstrijden gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en maar 1x verloren.

Beide trainers luisteren naar dezelfde voornamen. Namelijk Arjan….
Weet niet of Keuken soms vist of dat Visscher graag in de keuken staat?
Ze staan wel aan het roer bij de eerste elftallen van beide clubs. Allebei in hun eerste jaar….
En allebei woonachtig in Gramsbergen, als ik mij niet vergis….Ach, we horen het zaterdag wel.
Wij laten sowieso van ons horen via de sociale media en/of radio. Hopelijk ook via de live-stream.

Laat het duel nu zaterdag maar ontbranden en dat er binnenkort weer veel meer van die olijke duo’s als Pullen/Nijenhuis en/of Statler and Waldorf langs de zijlijn mogen staan.
Wat dat betreft kennen wij onze pappenheimers en criticasters ook wel.
Mooie Muppets zijn het sowieso…..

Dat is zoveel mooier. Dom ouwehoeren, nieuw leven in oude vriendschappen blazen.

Gewoon 2 x drie kwartier naar een potje voetbal kieken en dan met z’n allen de 3e helft induiken.

Ik gok, natuurlijk, ouderwets op een 1-3 zege. Denk dat de pa van Ronnie daar anders over zal denken….Ik hoor het wel.
Scheidsrechter is de heer Rudolf Wolterink en hij fluit om half drie voor het eerst op zijn fluitje.
Succes mannen. Veule wille maar voor veule Skik….
Dat de beste moge winnen.…
(AD)


PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord