Scheidend voorzitter Theo Hein van scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe benoemd tot Lid van Verdienste

EMMS heerst in Zuidwolde
10 mei 2022
Gramsbergen niet te stoppen tegen Drenthina
12 mei 2022

Scheidend voorzitter Theo Hein van scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe benoemd tot Lid van Verdienste

Wisseling van de wacht bij HZOD:. Lid van Verdienste Theo Hein (rechts) draagt de voorzittershamer over aan Johan Wenting. (Foto : HZOD/Abel Jagersma)

Tijdens de drukbezochte algemene ledenvergadering van scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) is Theo Hein benoemd tot Lid van Verdienste.

De 56-jarige inwoner van Erica was meer dan tien jaar actief als bestuurslid. Vanaf de fusie in 2013 werd Hein vice-voorzitter en vanaf 2016 hanteerde hij de voorzittershamer.

Onder zijn leiding werden er tal van opleidings- en begeleidingstrajecten opgestart voor jonge en talentvolle scheidsrechters. Een van de hoogtepunten was de totstandkoming van het voetbalconvenant in de gemeente Emmen. Dit convenant moet leiden tot een veiliger en plezieriger sportklimaat.

Ook was Hein, zelf al jarenlang actief als KNVB-scheidsrechter, nauw betrokken bij de modernisering van het clubhuis van HZOD, dat  binnenkort ook nog zal worden toegerust met een rolstoel toegankelijk toilet. Deze voorziening is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Emmen. Het clubhuis, gelegen aan de achterzijde van de Oosttribune van het stadion van FC Emmen, is hierdoor nog breder inzetbaar voor activiteiten van de KNVB en de Wielersport Vereniging Emmen (WSV).

Verder had Theo Hein oog voor het organiseren van sociale activiteiten, waaronder de kaart- en clubavonden en busreizen.

Johan Wenting uit Westerbork volgt Theo Hein op als voorzitter van de scheidsrechtersvereniging.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord